Ahad, 2 Disember 2007

HARI BERSEJARAH YANG MENGGERUNKAN

Hari ini, Khamis 29 November 2007. Malam Ramah Mesra berlangsung sempena Pilihan Raya Kampus Darul Quran, Jakim. Saya selaku calon YDP PERKEMAT DQ akan berucap buat pertama kalinya dalam diari hidup. berbagai azimat dibaca, persediaan yang dibuat seakan mahu berpidato di hadapan himpunan 100 000 rakyat.
Detupan hati memang menggegarkan dada. Tubuh menjadi seram sejuk. Tambahan pula bila melihat pidato hebat dari rakan-rakan calon yang lain..isy, gerunnya.
Tiba gilinran saya, calon paling last. Berada di depan penonton, segala persediaan hilang. Apa yang terkeluar dari mulut saya bukan lagi seperti yang dirancangkan. namun, nasib baik masih mempunyai isi yang bermanfaat. Mendapat sorakan dan laungan takbir dari rakan-rakan membuat saya makin besemangat.
7 minit masa yang diberi tak terasa, bahkan melangkaui 7 minit. Saya berhenti. seram sejuk hilang. memang betul, tak patut takuyt sebelum mencuba. Setiap orang ada kemahiran yang tersendiri. Takut sebelum mencuba bererti kalah sebelum bertarung. saya cuba memotivasi diri sendiri yang bakal memikul beban berat memimpin hampir seribu siswa DQ. Tidak ada maknanya saya bermegah dengan kejayaan yang dimilikki oleh orang lain.
"Bukanlah pemuda, yang berkata, inilah kejayaan ayah ku dan ini saudara ku, tetapi dia berkata, inilah kejayaanku".
Insya'Allah.

Tiada ulasan:

Facebook Comments Box: Bloggerized by HASANHUSAINI.COM

Catat Ulasan

Komen Anda Adalah Buah Tangan Terbaik [hasanhusaini]