Isnin, 21 Januari 2008

Bagus Faizal Tahir...Tahniah!
Apa nak jadi dengan Faizal Tahir yang menanggalkan pakaiannya semasa sedang menyanyi di atas pentas 8TV di Central Park Avenue, Bandar Utama pada 13 Januari baru-baru ini.Tindakan naib juara pertandingan realiti TV, One In A Million (OIAM), Faizal Tahir yang juga bekas ahli kumpulan nasyid Mirwana ini benar-benar memburukkan imej golongan artis negara ini.Perlakuan yang tidak senonoh yang diambil dari pengaruh artis barat tidak sewajarnya dilakukan oleh artis Malaysia walau dalam apa keadaan sekali pun. Sebelum ini Faizal Tahir mencetuskan aksi sliding semasa separuh akhir Juara Lagu 07 di TV3 masih boleh diterima mungkin kerana excited sangat. Takkan kali ini memberi alasan excited juga kot? Dulu nyanyi nasyid kan bagus boleh kawal diri.

Menurut laporan Harian Metro, 14 Januari 2007;

Faizal yang tampil lengkap berpakaian secara tiba-tiba tidak dapat mengawal diri dengan menanggalkan pakaiannya satu persatu bermula dengan jaket, singlet dan seterusnya tali pinggang yang dipakainya dan melemparnya kepada penonton.

Bintang OIAM musim pertama yang digelar Superman Malaysia itu melakukan perbuatan berkenaan di hadapan lebih 8,000 penonton yang menyaksikan persembahannya secara langsung yang disiarkan menerusi saluran 8TV itu.
PELIK DAN PELIK
Memang pelik, faizal baru saja buka baju sedikit, dah kecoh. Tak bermoral dan sebagainya.Baru dedah sedikit aurat. Lebih elok kalu nak dibandingkan dengan artis-artis laing yang lebih ter'buka'.


Seolah-olah mentaliti kita rakyat Malaysia didoktrinkan dengan satu pemikiran yang sangat pelik dan jumud.
siapa yang lebih teruk sebenarnya...?
Mungkin menjadi satu kepelikan sekiranya saya mengucapkan tahniah kepada Faizal, namun itulah yang saya yakini betul. Faizal berjaya membuka mata rakyat, bahawa kepincangan amat teruk berlaku dalam bidang artis dan hiburan. Bahkan juga bidang kehakiman dan penguatkuasaan undang-undang terutamanya undang-undang islam.

Tiada ulasan:

Facebook Comments Box: Bloggerized by HASANHUSAINI.COM

Catat Ulasan

Komen Anda Adalah Buah Tangan Terbaik [hasanhusaini]