Rabu, 13 Februari 2008

Parlimen Malaysia BUBAR

Parlimen Bubar..bubar Parlimen?

Akhirnya, Parlimen Malaysia dibubarkan pada hari ini setelah pelbagai 'dalih' dan 'helah' dibuat oleh PM. Bila parlimen dibubar, PM sudah tiada. Kuasa hanya di tangan rakyat. Pilihanraya bakal berlangsung dalam masa terdekat.

Kewajipan setiap individu untuk turun mengundi dan memilih calon yang mempunyai wawasan yang jauh, berintegriti, dikenali ramai, muda dan gagah perkasa untuk menggendong amanah. Namun, yang paling penting, calon yang hendak dipilih itu mestilah mempunyai sifat AMANAH. Dengan kata lain, tidak mengambil rasuah, tipu rakyat, atur hakim, bersubahat untuk membunuh dan sebagainya.

Jom kita tengok, siapa yang patut kita pilih.

Kata MB Terengganu, Muda, Akhlak @ Akademik dan sebagainya.

Muda, Kelantan adalah yang termuda, baru lepas umur sweet17. 18 tahun katakan. Namun telah banyak pembaharuan yang dibuat dan akhirnya diikuti oleh kerajaan monopaus yang berusia 50 tahun. Ulasan lanjut, baca tajuk -tok-guru-cucu-tok-guru-.

Akademik, rakyat Kelantan mempunyai nilai akademik paling tinggi. Bermula dari golongan muda remaja hingga golongan tua. Mereka berduyun-duyun meninggalkan kerja masing-masing pada setiap pagi jumaat untuk mengikuti majlis ilmu. Mana da pada negeri BN?

Akhlak: Akhlak rakyat Kelantan hasil didikan Tok Guru adalah Akhlak terbaik. Berada di tangga ketiga jenayah paling rendah aadalah buktinya. Sebenarnya berada di tangga paling atas kerana Perlis dan Sabah tak masuk tajuk.
Wawasan yang jauh: Wawasan PM dan kerajaan BN hanya setakat 2020, tapi wawasan Kerajaan pimpinan Tok Guru mempunyai wawasan hingga zaman selepas kematian. Maksudnya, jaminan 'projek' bukan sekadar di dunia, bahkan juga diakhirat. Bagaimana dengan 'projek' dosa pahala dan sebagainya. Koridor Mahsyar, jambatan Sirat Mustaqim. Dan tempat menanam bekal ialah di dunia.

Ramai kenalan: Disebut dalam Hadith sahih, "sesungguhnya Allah S.W.T berbangga dengan orang yang berusaha mencari ilmu dan mengajarkannya kepada orang lain denan menyebut-nyebutnya di kalangan malaikatNya. Jumalah malikat sudah tentu lebih ramai dari manusia. Atau ajaran Islam hadari tidak mempercayai malaikat? malaikat sebagai CCTV Allah.

AMANAH: Siapa yang amanah telah diketahui ramai. Kerajaan amankah yang tidak terlibat dengan rasuah, pecah amanah, korupsi dan sebagainya. Hanya kerajaan Kelantan yang bebas dari segala yang tersebut itu.

Tanya Orang Muda BN, apayang ada pada 18 tahun PAS ?

Jom kita pakat jawab ramai-ramai- REKOD TANPA RASUAH. REKOD HUTANG PALING RENDAH.

Kita tanya balik, "apa yang ada pada 50 tahun BN?"

Tiada ulasan:

Facebook Comments Box: Bloggerized by HASANHUSAINI.COM

Catat Ulasan

Komen Anda Adalah Buah Tangan Terbaik [hasanhusaini]