Jumaat, 28 Mac 2008

Knock Out @ Offside ?

Ramai yang mengatakan BN dan UMNO yang mewakili kerajaan Malaysia terkena pukulan ‘knock-out’ dari parti barisan rakyat apabila lima negeri termasuk Kelantan di perintah oleh BA.

Namun bagi saya, sedikit tidak bersetuju dengan istilah tersebut memandangkan ianya telah memakan diri apabila digunakan untuk meraikan kemenangan besar pada tahun 1999. ‘knock-out’ menyebabkan pejuang islam dan petugas parti berehat dari terus berusaha meningkatkan daya saing jentera parti kerana mereka beranggapan bahawa musuh mereka telah ‘out’.

Itulah hujjah saya untuk menukarkan istilah KO kepada Offside. Offside memberi erti bahawa BN dan Umno masih belum terkeluar dari gelanggang perlawanan bahkan mereka sedang meneliti kesilapan yang berllaku dan bakal menerima arahan strategi baru dari ‘jurulatih’ mereka yang setia memerhati sepanjang masa.

Berkisar tentang menghayati nikmat kemenangan, saya amat bersyukur, namun syarat bagi pemenang hendaklah dipenuhi supaya ianya dapat menarik perhatian ‘rahmat’ Allah agar bertandang dan menjadi tetamu setia tatkala kita meminta.

Tiada ulasan:

Facebook Comments Box: Bloggerized by HASANHUSAINI.COM

Catat Ulasan

Komen Anda Adalah Buah Tangan Terbaik [hasanhusaini]