Khamis, 22 Mei 2008

Minggu2 yang betul2 Menyibuk..

Bermula dari hari Rabu, 6 Mei 2008, 3.43 petang, Saya meletakkan kaki kembali di bumi Malaysia, kesibukan seolah terus membelenggu.
Berada di rumah sehari, terus kembali ke medan perjuangan. Menyambut kedatangan pelajar baru Diploma Tahfiz sesi 2008-2011. Terlibat secara langsung dengan Program Haluan Siswa selama seminggu. Merancang program Mafatihul Mahabbah, merancang pembahagian usrah, cari modal untuk tasmik, betul-betul menyibukkan saya. Sedangkan, saya seperti kawan-kawan yang lain, hanya mempunyai 24 jam setiap hari.
Namun, keyakinan dengan janji pertolongan dari Rabbul Izzati kepada orang yang menolongnya, saya teruskan langkah. Memang meletihkan.
Habis Haluan Siswa, Mafatihul Mahabbah seliaan Perasatuan menyusul. Selaku Unit Disiplin dan Ibadah yang tradisinya GARANG, saya MENGGARANG sepanjang hari. Tiga hari berprogram amat memenatkan. Namun, ALHAMDULILLAH, segalanya berjalan lancar.
Kepada adik-adik baru, binalah ukhuwah sebagai bekalan untuk meneruskan perjuangan di DQ.
Ingatlah, proses tarbiyyah tak akan putus. Ia ibarat roda, kekadang kita di atas dan ada masanya kita di bawah.
Penghargaan kepada Mantan Pimpinan yang sudi melontarkan idea, sahabat dan adik beradik yang menyumbangkan usaha dan keringat. HEP, terutama ayahanda Ust Tahir, Ust Dasuki dan Ust Yusri. jazakumullahu Khairan jazaa'...

Tiada ulasan:

Facebook Comments Box: Bloggerized by HASANHUSAINI.COM

Catat Ulasan

Komen Anda Adalah Buah Tangan Terbaik [hasanhusaini]