Rabu, 15 Julai 2009

Tunduk Tanda Penghormatan

Penghormatan kepada PAS dan Abe Uji :

PAS menang dengan majoriti 65 undi. Ini adalah angka rasmi yang dikeluarkan oleh SPR sekejap tadi.

Calon PAS, Mohd Fauzi Abdullah mendapat 5348 undi manakala calon BN, Tuan Abdul Aziz Tuan Mat mendapat 5283 undi.

Sebanyak 115 kertas undi yang ditolak. Manakala peratus keluar mengundi ialah 87% kira-kira 10,746.Keputusan ini menunjukkan undi PAS merosot sebanyak 398 undi manakala undi BN meningkat sebanyak 889 undi

laporan dari Siasah

Penghormatan kepad GAMIS :

Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (Gamis) akan berusaha untuk mengintegrasikan pendidikan Islam kepada bukan Islam dan memperjuangkan Islam dalam sistem pendidikan supaya tidak dilihat sebagai subjek semata-mata.

Perkara tersebut adalah antara cadangan gerak kerja sekretariat bertindak rejuvenasi sistem pendidikan Islam di Malaysia yang bakal dibentuk.


Penghormatan kepada sahabat, Hafizan Abdul Hamid

Motor Hafizan hilang petang tadi di perkarangn Pusanika. Motor tu baru dibeli selepas motor lamanya hancur remuk dalam kemalangan. Lebih menyedihkan, beliau baru seminggu mendaftar sebagai Mahasiswa di UKM. Semoga Allah memberikan yang terbaik kepada nta, sahabat ku.

Penghormatan kepada sahabat :

Muhammad Isa dan Zulkifli Makhtar telah selamat mendaftar sebagai mahasiswa USIM dan bakal melanjutkan perjuangan mereka di Darul Quran.

Tidak lupa kepada teman-teman yang sudah mendaftarkan diri ke Taman-taman Ilmu, moga Allah memberkati kalian.

Penghormatan untuk datuk :

Satu-satunya datuk yang tinggal, bapa kepada ayah saya, Ya'kub Bin Mat Amin, kini di rawat di CCU Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu. Moga Allah mempermudahkan laluannya sebagai hamba-Nya.

Penghormatan kepada Us Farid Faizul :

Us Farid Faizul telah dikonspirasikan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab sehingga terpaksa meringkuk dalam tahanan bawah tanah selama 4 hari dan dihantar balik ke Malaysia. Moga Allah menjahanamkan mereka yang ingin memusuhi pejuang Allah.

Untuk Usrah Ghuraba' :

Teruskan momentum penggerak di Darul Quran. Perkasakan pemikiran, perbaikkan kepimpinan. Berusaha bukan untuk dingati dan dikenangi, tapi demi menyelamatkan generasi. Ana pohon maaf andai banyak menyusahkan ntum selama bersama. Namun, kesusahan itu bakal berakhir bila kita sudah tidak lagi bertentang mata. Namun ana minta ruang untuk terus menyusahkan ntum bila-bila masa.

Malangnya ntum bernaqibkan ana.

Untuk Usrah GEGAR :

Tiada kemanisan yang lebih diingati melainkan kenangan bersama kalian. Tiada kenangan yang lebih menyentuh hati selain kenangan kita dalam memaknakan kehidupan. Manisnya melayan rajuk, duka, hiba, suka, riangn dan gembira kita. Moga ianya berpanjangan hingga ke syurga.

Segala penghormatan ini saya catatkan sebagai catatan pencemar duli domain baru, HASANHUSAINI.COM.


Dari kalian, ku minta pengajaran...
Bersama kalian ku memaknakan kehidupan...

Hasanhusaini
Batang Kali, Selangor

Komen Anda Adalah Buah Tangan Terbaik [hasanhusaini]

Tiada ulasan:

Facebook Comments Box: Bloggerized by HASANHUSAINI.COM

Catat Ulasan

Komen Anda Adalah Buah Tangan Terbaik [hasanhusaini]