Jumaat, 5 Februari 2010

Mohon Pencerahan

Lama tak menulis. Sebab lama sedang mencari, mengkaji sebelum memberi.

Saya sedang berusaha untuk menemukan titik yang paling baik secara ilmiah dengan bukti sejarah, bagaimana kerja kerasnya Yahudi hasil yakinnya mereka dengan Al-Quran dan Hadith-hadit Nabi Muhammad Sallalahu'alaihiwasallam. Sedang mukmin pula hanya asyik menunggu dan menanti, bila janji Allah terlaksana.

Saya juga sedang mengkaji, bagaimana asal usul Yahudi di Madinah. Sedangkan sejarah tak pernah mencatat bahawa ada Yahudi yang dilahirkan di situ sebelum kedatangan Nabi Muhammad Sallahu'alahiwasallam.

Saya juga sedang meneliti, bagaimana Yahudi telah banyak merosakkan umat Islam melalui makanan. Bagaimana peristiwa racun Khaibar. Konspirasi makanan Abbasiyah dan betapa syuhbahnya makanan di timur tengah yang menjaditumpuan pelajar muslim dan merupakan sumber intelektual serta epistemologi muslim.

Andai ada para sahabat yang ingin berkongsi maklumat dan idea serta tunjuk ajar mahupun kritikan, silakan sahaja. Saya persilakan untuk menzahirkannnya pada kotak ulasan dibawah. Kalau tidak, emailkan sahaja kepada saya.
Syukran. Terima Kasih. Thank You.

HASANHUSAINI,
Darul Muttaqin, Mu'tah, Jordan.

2 ulasan:

  1. Good thinking! Kalau ada apa-apa maklumat I'll certainly pass it on to you. I'm wondering about the same thing, myself. Walaupun Yahudi jahat macam tak boleh blah, tapi can't help admiring them sebab bijak pon tak bleh blah.

    Pastu. I think we need to start seriously identifying kelemahan Yahudi. Asek-asek kita je yang kena. Counter-attack plak ah kan. [Timbulkan kesedaran kat Muslims yang belum sedar, prepare ourselves supaya tak termakan "racun" Yahudi, semua tu SANGAT PENTING malah wajib, tapi saya rasa kita kurang usaha ke arah melawan balik. Offensive move orang kata. Sekarang kita masih di peringkat defensive. Sebab dah lama sangat lalai, mungkin.]

    Persoalan-persoalan yang anda timbulkan memang sangat relevan. Teruskan menyoal. Kita semua bertanggungjawab menjawab dan bertindak seterusnya.

    BalasPadam
  2. Dokumentari 'The Arrival' slh satu sumber yg boleh mmbantu kajian ustaz...da tgk ke blum? klu tak tgk lagi,tgk la..sgt bagus...Ana ada postkan kt emel us fakta mengenai persoalan yahudi di madinah, yang diambil dari kitab sirah yg ana bitau us tempoh hari..ana mls nk terjemahkan, us pun mmg dah duk kt negara arab, so tak perlu la terjemah2 kan...mst da power b.arab kan..

    BalasPadam

Komen Anda Adalah Buah Tangan Terbaik [hasanhusaini]