Khamis, 17 Jun 2010

Wajah Dan Air Mata

Bulan Jun banyak menempa sejarah dalam diari PAS dan para pendokongnya. 23 Jun 2002, Ustaz Fadzil Noor dijemput kembali ke sisi penciptanya. PAS sedang mekar memipin demokrasi baru rakyat Malaysia. Barisan alternatif bagaikan senget seketika apabila kehilangan tunggak besar, Presiden PAS yang pertama itu.

8 tahun kemudian, 15 Jun 2010. PAS kehilangan seorang lagi pimpinan kanannya. Us Hassan Shukri yang tidak dapat disangkan akan jasa dan baktinya kepada PAS dan Malaysia khususnya juga telah dijemput mengadap Ilahi.

Pastinya, insan yang paling bersedih dengan pemergian itu adalah Tuan Guru Nik Abdul Aziz dan Tuan Guru Haj Abdul Hadi. Mursyidul Am dan Presiden PAS. 

Izinkan potret-potret berikut bercerita sejujurnya. Bacalah ia dengan bahasa jiwa. tatpilah ia dengan penuh rasa.
"Kita Tetap Akan Berjuang  Duhai Kekandaku...."

Pak Subki : Sugul Terkenang Teman Seperjalanan

Dr Mohd Asri

Air Mata Seorang Teman [klik untuk besar]

Kredit : Topeng Perak, Hasbie Muda dan Ummu Asiah.

HASANHUSAINI,
Darul Muttaqin, Mu'tah, Jordan.

1 ulasan:

  1. 'Bala' bagi sebuah persahabatan ialah perpisahan..airmata menitis sebagai tanda betapa utuhnya ukhuwah dibina atas dasar perjuangan..Susah, senang, dikecam, difitnah sahabat sperjuangan tetap memberi motivasi agar perjuangan tetap diteruskan sehingga titisan darah terakhir.. Kita doakan smoga TGNA & TGHA tabah mempimpin PAS. Doa & pengorbanan kita curahkan sama2...

    BalasPadam

Komen Anda Adalah Buah Tangan Terbaik [hasanhusaini]