Isnin, 29 Ogos 2011

Salam Aidilfitri Dari HASANHUSAINI.COMAssalamualaikum Wa Rahmatullahi Wa Barakaatuh.

Semoga para pembaca HASANHUSAINI.COM,  ahli keluarga KMKJ, rakan-rakan PERMATA dan MPPMJ, sahabat handai dan seluruh rakyat Malaysia sentiasa sihat, segar bugar dan terus cemerlang, gemilang, terbilang. Naungan rahmat Allah sentiasa bersama kita yang bertemu dan bersatu hanya keranaNya. 

Ramadhan sangatlah istimewa lantaran datangnya hanya sekali setahun. Begitu juga Aidilfitri yang dianugerah oleh Iahi kepada graduan Ramadhani yang rabbani. Aidilfitri tidak bermakna tanpa Ramadhan. Bergembira di Aidilfitri bukan disebabkan kerana terbebas dari belenggu Ramadhan, akan tetapi kita bergembira kerana telah berjaya kembali kepada fitrah setelah melalui tarbiyyah Ramadhan. Sesungguhnya sesiapa yang bergembira di Aidilfitri lantaran bebas dari Ramadhan, maka samalah mereka dengan makhluq allah yang diciptakan dari api.

Gembira di Aidilfitri mestilah dikahwinkan juga dengan sedihnya kehilangan Ramadhan. Maka, berdoalah kita agar dikurniakan kesempatan untuk ramadhan setetusnya.

Seterusnya, saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat kembali kepada fitrah dengan tarbiyyah ramdhan. Taqabbalallhu minna wa minkum ajma'een. Semoga allah menghimpunkan kita di kalangan muttaqeen yang 'aideen dan faaizeen

Ramadhan dirindui, syawal hadiah ilahi. 

Sekian, terima kasih.

HASANHUSAINI,
Nilam Puri, Kelantan.

Tiada ulasan:

Facebook Comments Box: Bloggerized by HASANHUSAINI.COM

Catat Ulasan

Komen Anda Adalah Buah Tangan Terbaik [hasanhusaini]