Khamis, 27 September 2012

Kenyataan Media MPMMJ Sempena Belanjawan 2013
Assalamualaikum, dan salam sejahtera. 

Kami mulakan dengan mengucap syukur kepada Tuhan, kala ini Malaysia kian bertambah maju dan membangun pesat, selepas 55 tahun kemerdekaan. Inilah hasil sinergi, antara pihak kerajaan di bawah pimpinan Yang Amat Berhormat Dato' Seri Najib Tun Razak, dengan seluruh rakyat Malaysia. Berpadu dan bersatu, demi kemajuan dan kejayaan Malaysia tercinta. Kami rakamkan juga penghargaan kepada Yang Amat Berhormat Perdana Menteri atas usaha gigih beliau, dengan gagasan ideanya; yang merangkumi idea 1Malaysia, serta program–program transformasi. Tahniah kami ucapkan. 

Rabu, 26 September 2012

Cerita Untuk Datuk Seri Najib


Saya tak pandai menulis surat. Saya hanya pandai bercerita. Blog saya juga adalah blog cerita. Ini cerita baru, ini pula cerita lama kalau sudi untuk dibaca. Cerita ini untuk Yang Amat Berhormat Datuk Seri Memanda Perdana Menteri Malaysia, tanah air saya. Juga untuk mereka yang sudi menadah telinga dan mata untuk membaca lantas menyebarkannya. Demi agama, bangsa dan negara.

Rabu, 5 September 2012

Pencuri Pisang


"Pencuri! Pencuri! Tangkap Pencuri!" Jerit seekor monyet yang merupakan pegawai PBT Kampung Apes dari tingkap banglow 3 tingkatnya. Menurut laporan berita perdana, rumah itu dibina hasil tabungannya sejak kecil. Pelik, tapi benar. Gajinya hanya cukai pisang dan buah-buahan dari titik peluh rakyat monyet Kampung Apes, tapi mampu memiliki rumah sebesar itu.